yucel@duyumuhendislik.com.tr +90 0535 989 71 93

Güvenlik Sistemi

Beklenmeyen bir olumsuz durum yaşandığı zaman, gereken yerlere en hızlı şekilde haber vermek ve yapılması gerekenlerin bir an önce yapılmasını sağlayan sistemler bütünüdür.

Güvenlik Kamera Sistemleri

Güvenlik Sistemleri içerisinde en yaygın kullanılan sistemlerdendir

CCTV

CCTV, kameralar aracılığıyla alınan görüntünün belirli bir konuma iletildiği sisteme verilen isimdir.

Ip Kamera Sistemleri

Görüntülerin dijital bilgiye çevrildiği ve ağ (network) yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcılara ağ ya da internet üzerinden ulaştırılmasını sağlayan sistemlerdir.

Ahd Kamera Sistemi

Güvenlik Kamera Sistemleri içerisinde çok yoğun bir şekilde kullanılan ve analog kamera sistem alyapısında çalışan bir sistemdir.

Analog Kamera Sistemi

CCTV sistemlerinde kullanılan geleneksel bir kameradır. Bu kameralar DVR’lara kablo üzerinden video göndermektedir.

Güvenlik Kamera Sistemleri

Evlerin, işyerlerinin ve fabrikalar gibi büyük ölçekli işletmelerin korunabilmesi için güvenlik hizmeti sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler kişi ve kurumlara güvenli ve huzur veren yaşam alanları sağlamaktadır.

Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemleri Nedir?

Güvenlik Sistemleri Nelerdir? ve Güvenlik Sistemi Nedir? veya Elektronik Güvenlik Sistemleri Nelerdir? gibi soruları şu şekilde yanıtlayabiliriz; Güvenlik Sistemleri beklenmeyen bir olumsuz durum yaşandığı zaman, gereken yerlere en hızlı şekilde haber vermek ve yapılması gerekenlerin bir an önce yapılmasını sağlayan sistemler bütünüdür.

Güvenlik genel olarak toplum yaşamında yasal düzenin sorunsuzca yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmeleri ve güven içinde yaşam sürmeleri durumu olarak adlandırılır.

Kapsamlı Elektronik Güvenlik Sistemleri uygulamaları ile evinizde veya iş yerinizde oluşabilecek olumsuz durumlar hemen tespit edilebilir ve sizin tarafınızdan belirlenen ilgili yerler en kısa sürede haberdar edilir.

Ev Güvenlik Sistemleri ve İş yeri Güvenlik Sistemleri kapsamında verilen hizmetler şunlardır:

Siz de rahatça bir nefes almak için Duyu Mühendislik firmamızı tercih edin. Her zaman son teknoloji ve güvenilir ürün kullanan güvenlik sistemleri firmaları ile çalışma fırsatına sahip olun. Alanında uzman ekibimiz sayesinde hızlıca kurulumunuz gerçekleşsin ve güven duygusun keyfini çıkarın. Güvende hissetmek için lütfen firmamızla iletişime geçiniz. Ücretsiz Keşif avantajımızdan yararlanın.


Güvenlik Sistemleri Nasıl Çalışır?

Güvenlik sistemleri; evlerde ya da işyerlerinde bulunan giriş noktalarının uygun bir yere monte edilmiş olan bir kontrol paneli ya da kumanda merkeziyle iletişim sağlayan sensörlerle evin ya da işyerinin güvenli bir hale getirilebilmesi amacı üzerinde çalışmaktadır.

Güvenlik sistemine bağlı olarak çalışan sensörler genel olarak eve ya da işyerlerine açılan pencere ve kapıların bulunduğu alanlara yerleştirilmektedir. Böylece ev ve işyerlerinin içinde bulunan açık alanlar hareket sensörleri sayesinde güvence altına alınabilmektedir.

Güvenlik sistemlerini harekete geçiren ya da devreden çıkaran kontrol paneli de kurulu olan her bileşen ile iletişim kurabilen, güvenlik bölgesinin ihlal edilmesi durumunda alarmı devreye sokan ve bağlı olunan alarm izleme merkezi ile iletişime geçen ya da sizi telefon ile haber veren basit bir bilgisayardır.

Güvenlik sistemleri içinde yer alan güvenlik kameralarının ise kablolu ve kablosuz olarak kurulumu yapılmaktadır. Güvenlik kameraları güvenlik sisteminin önemli bir parçası olarak çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.


Güvenlik Sistemleri Çeşitleri

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte günümüzde, ev ve iş yeri güvenliğinin sağlanması yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle Elektronik Güvenlik Sistemlerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Günümüzde artık Güvenlik Sistemleri bir tercih yerine ihtiyaç haline gelmiştir. Bu nedenle bu sistemler; Biyometrik Güvenlik Sistemleri, Ev ve İş yeri Güvenlik Sistemleri ve hatta Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri olarak gittikçe büyüyen bir sektör olmaktadır.

Elektronik Güvenlik Sistemlerinin çeşitlerinden kısaca şu şekilde bahsedilebilmektedir:


Güvenlik Kamera Sistemleri

Kamera ve Güvenlik Sistemleri farklı koşul ve durumlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş ve çeşitlendirilmiştir. Güvenliği sağlanmak istenen binanın çevresi, giriş-çıkışları ve iç mekanları güvenlik kontrol merkezinden Güvenlik Kameraları ile 24 saat izlenilmeli, görüntüler kayıt cihazları aracılığıyla kaydedilmelidir. Örneğin bina içi ve dışındaki kontrol ve denetim, Hırsız İhbar ve güvenlik için izleme ve kayıt imkanı sunan CCTV Kamera Sistemleri (Kapalı Devre Televizyon Sistemi) ile sağlanmalıdır.


Güvenlik Alarm Sistemleri

Yaşam alanlarınızda Ev Alarm Sistemleri ve İşyeri Alarm Sistemleri şeklinde ihtiyaca göre kurulan, bu yerleri ve içerisindeki bireyleri dışarıdan gelebilecek başta hırsızlık olmak üzere soygun, dolandırıcılık, yangın, doğal gaz kaçağı gibi tehlikelere karşı uyaran ve koruyan sistemlerdir. Bu sistemler uyardıktan sonra gerektiğinde Polis, Jandarma, Sağlık kuruluşları ve İtfaiye gibi kurumlara bilgi vermektedir.


Görüntülü Diafon Sistemleri

Görüntülü Diafon Sistemleri sitelerde ve apartman dairelerinde kullanılan görüntülü ve sesli iletişim sağlayan interkom sistemlerinin genel adıdır. Büyük şehirlerde özellikle çok katlı binaların, apartmanların, rezidansların inşa edilmesi ile birlikte bu yerlerde güvenlik hizmetinin sağlanması açısından üretilen sistemlerdendir.


Güvenlik Sistemleri Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güvenlik Sistemleri seçiminde öncelikle ihtiyaç duyulan özellikler belirlenmelidir.

İhtiyacınıza en uygun sistem seçimi yapılırken, bakım giderleri düşük, ihtiyaca yönelik ürünlerin ve satış sonrası hizmet konusunda kendini kanıtlamış firmaların tercih edilmesi, kullanıcıların yararına olacaktır.

Güvenlik Sistemi Fiyatları her zaman kalite ile doğru orantılı değildir. Kaliteli ürün seçimi ön planda olmalıdır. Bunun için güvenilir Güvenlik Sistemleri Firmaları ile çalışılmalıdır.

Model ve özelliklere bakılarak ihtiyacı karşılayan en uygun Güvenlik Sistemlerinin, ideal Güvenlik Sistemleri Fiyatlarına sahip olduğu unutulmamalıdır.

Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Kamera Sistemi, Alarm Sistemi, Kayıt Cihazı gibi her bir bileşeni ayrı ayrı incelenerek tam uyumlu ve kaliteli bir sistem oluşturulmalıdır.


Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Güvenliğin en yüksek seviyede tutulması zorunlu olan alanlarda geniş kapsamlı güvenlik önlemi almak için çeşitli Güvenlik Sistemleri kullanılır.

  • Kurumsal iş yerlerinde,
  • Alışveriş merkezlerinde,
  • Hava alanlarında,
  • Benzin istasyonlarında,
  • Okullarda,
  • Hastanelerde ve daha pek çok halka açık yerlerde kullanılmaktadır.


Örneğin; Güvenlik Kamera Sistemleri hemen hemen her alanda kullanılan bir Elektronik Güvenlik Sistemlerinin en önemli alanıdır. Hırsız Alarm Sistemleri de yine bütün iş yerlerinde ve evlerde kullanılan bir sistemdir. Yine yangın tehlikesi olan ve yangına karşı koruma sağlanması zorunlu alanlarda devreye sokulması gereken bir sistem ise Yangın Alarm Sistemleri olarak bilinmektedir. Güvenlik sağlamada çok faydalı olduğu bilinen bir başka yöntem ise, özellikle evlerde kullanılan Görüntülü Diafon Sistemleri olarak bilinmektedir. Alışveriş merkezleri, hastane, okul, büyük iş yerleri gibi kamuya açık ve çok fazla giriş çıkış yapılan yerlerde başvurulan Geçiş Kontrol Sistemleri, bu yerlere giriş çıkışları kontrol altına almak amacıyla kullanılır. Turnike Sistemleri de yine Geçiş Kontrol Sistemleri ile aynı işlevi yerine getiren bir sistemdir.

Kaliteli Güvenlik Hizmeti ile Elektronik Güvenlik Sistemlerinde öncülük eden aynı zamanda ulusal pazarda başarılı bir şekilde sektörünü temsil eden Duyu Mühendislik müşteri memnuniyeti odaklı olarak alanında uzman ekibi ile Ücretsiz Keşif, Projelendirme ve hizmet sonrası servis imkanı ile çözüm ortaklığı ve Güvenlik Danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

Güvenlik Kamera Sistemleri

Güvenlik Kamera Sistemleri Nedir?

Güvenlik Sistemleri içerisinde en yaygın kullanılan sistemlerden olan Güvenlik Kamera Sistemleri için önemli bir rol oynayan CCTV (Closed Circuit Television) kapalı devre televizyon sistemi lokal bir alanda yetkilendirilmiş kişilere ses ve görüntü izleme imkanı veren daha çok güvenlik amaçlı kullanılan sistemler bütünüdür. Kamera Sistemleri istenilen bir noktanın ses ve görüntüsünü 7 gün 24 saat kesintisiz izleme ve kaydetme imkanı sunar.

Sanayileşen ve büyüyen toplumlarda Kamera Sistemi kullanım alanları da yaygınlaşmıştır. En İyi Kamera Sistemi 7/24 canlı izleme ve istenilen kapasitede kayıt altına alma imkanı sunar ve bu sistemler kaydedilen kayıtları izleme ve bu videolar üzerinden analiz yaparak raporlama imkanı sunmaktadır.

FirmamızGüvenlik Kamerası, Apartman Kamerası, Analog Güvenlik Kamerası, Kamera Güvenlik Sistemleri, Ev Kamera Sistemleri, İşyeri Kamera Sistemleri, Gece Görüşlü Kamera Sistemleri ve Araç Kamera Sistemleri hizmetleriyle ihtiyacınıza en uygun çözümler üretmektedir. Sahip olacağınız İşyeri Kamerası ve Ev Kamerası ile kendinizi ve sevdiklerinizi her yerde güvende tutabilirsiniz.

  • Cctv Kamera Sistemleri modüler bir yapıya sahip olduğundan ihtiyaca göre belirlenmelidir.
  • Gece Görüşlü Kamera Modelleri (ICR ve IR Led Kameralar) seçilerek kızılötesi ışınlar sayesinde 24 saat Kaliteli Görüntü İmkanı sunmaktadır.
  • Modüler sistem bileşenleri; Güvenlik Kamerası (Dome Kamera, IP Kamera, Box Kamera gibi), Kayıt Cihazı (DVR, NVR) ve Monitör olarak belirtilebilmektedir. Ayrıca Güvenlik Kamera Sistemi için internet bağlantısı da gerekmektedir.
  • Doğru Kamera Güvenlik Sistemi seçimi ve kurulumu için öncelikle ihtiyaçlar belirlenmeli ve bunlara uygun özellikteki Güvenlik Kamera Çeşitleri seçilmelidir.
  • İstenilen zamanda bulunduğunuz yerden uzaktan izleme imkanı sunan bu sistemlerde özellikle IP Kamera Sistemleri ile yüksek kalitede, kesintisiz hizmet almanız mümkündür. Bu hizmeti internet bağlantınız olan her yerde tarayıcı üzerinden ya da mobil cihazlara yüklenebilen uygulamalar ile anlık veya geçmiş kayıtları izleyebilirsiniz.
  • İstenilen durumlarda Kamera Sistemlerine entegre edilen mikrofonlar ile ses kaydı da yapılabilmektedir.
  • İnternet bağlantısı ile izleme olanağı sunulduğundan güvenlik sıkıntısı yaşanmaması adına yetkisiz kişiler tarafından giriş şifrelendirme ile engellenebilmektedir.

 

Güvenlik Kamera Sistemi Nasıl Çalışır?

Güvenlik kamera sistemi çalışma prensibine bakacak olursak aslında bu sistemler video mantığı ile çalışmaktadır. Kameranın içerisinde yer alan merceğin ön alanında koruyucu bir cam bulunmaktadır. Koruyucu camın önünde yere alan mercek, gelen ışıkları sensöre toplamaktadır.

Sensörde toplanan ışık AFE adı verilen ara birime iletilmekte ve burada dijital sinyale çevrilmektedir. Son aşamada ise sensörde toplanan ışık DSP’ye gelmekte ve görüntü işlenmektedir. Bu sayede kullanılan güvenlik kamerası ile istenilen görüntü alınmaktadır. Alınan görüntü video kayıt aracı ile kaydedilmekte ve istenildiği zaman izlenebilmektedir.

Güvenlik Kamera Sistemlerinin Kullanım Alanı Nedir?

Günümüzde her geçen gün artarak devam eden hırsızlık, gasp ve cinayet olayları sebebi ile güvenlik kamera sistemlerinin önemi daha da artmaktadır. Geçmiş dönemlerde ağırlıklı olarak büyük kurum ve kuruluşlarının olası tehlikelere karşı önlem almak amacıyla tercih ettiği güvenlik kamera sistemleri günümüzde evimizin içinde olan hatta çocuk bakıcılarımızı kontrol etmek amacı ile kullanmış olduğumuz sistemlerdir.

Güvenlik kamera sistemleri kullanılarak birçok güvenlik açığının önüne geçmeye çalışılmaktadır. Bu sistemler her alanda pek çok çalışma sahasına sahip olan sistemlerdir. Anlaşıldığı üzere kamera sistemleri hayatımızın her alanında iç ve dış ortamlarda ihtiyaç duyulan ve kullanılan sistemlerin başında gelmektedir. Güvenlik kamera sistemi kullanım alanları aşağıda maddeler halinde sizlere sunulmuştur.

  • Kamu Kurum ve Kuruluşları
  • Büyük ve Küçük Ölçekli işletmeler
  • Asansörler
  • Otoparklar
  • Park ve Bahçeler
  • Evler
  • Ofisler
  • Avm’ler
  • Stadyumlar

Güvenlik Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlik kamera çeşitleri kullanım alanlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Kameralar iç mekan ve dış mekanlar için ayrı ayrı özel olarak üretilmektedir. Güvenlik kamerası seçimi yapılırken kullanım alanının ve ihtiyacın belirlenmesi oldukça önemlidir.

Güvenlik kameralarının ihtiyaca göre birçok özellikleri bulunmaktadır. Hareket edebilen, gece görüşüne sahip olan, kablosuz, kızılötesi bağlantılı ya da zoom yapabilme bu özelliklerden bazılarıdır. Güvenlik kamera sistemleri fiyatları da bu özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Güvenlik kamera sistemleri fiyat listesine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Piyasada bulunan bazı güvenlik kamera çeşitleri aşağıda olduğu gibidir.

  • Dome Güvenlik Kamerası
  • Bullet Güvenlik Kamerası
  • Kızılötesi Kameralar
  • AHD Kameralar
  • Kablosuz Analog Kameralar
  • Kablosuz IP Kameralar
  • Wi-Fi Kameraları
  • Termal Kameralar
  • PTZ Kameralar
  • Dış Ortam Box Kameralar
  • Ex-proof (patlamaya dayanıklı) kameralar
  • Korozyona Dayanıklı kameralar
  • Fish eye (Balık gözü) Güvenlik Kamerası
  • Çok Mercekli Multi Sensör Güvenlik Kamerası

Güvenlik Kamera Sistemlerinin Genel Özellikleri

Kamera Güvenlik Sistemleri 3 ana bölümden oluşmaktadır.

  • Lens:Cisimlerden gelen ışığı toplayan bölümdür.
  • İmage Sensör:Görüntü sensörü, lensten gelen ışığı elektriksel sinyallere dönüştüren bölümdür.
  • Görüntü İşleme Bölümü:İmage sensörden gelen görüntüleri işleyen bölümdür.


Güvenlik Kamera Sistemleri projesi yapılırken gelecekteki hedefler de dikkate alınarak ihtiyaçlar tam olarak belirlenmeli ve ihtiyaçlara cevap verecek özelliklerde, genişlemeye müsait ürün seçilmelidir. İhtiyaca cevap verecek ürünün belirlenebilmesi içinde Kamera Sistemlerinin genel özellikleri çok iyi bilinmelidir. 

2004 yılından bu yana Elektronik Güvenlik Sistemleri sektöründeki kalitesi ve tecrübesi ile firmamız kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Firmamızın teknik kapasitesi, bu konudaki iş bitirme belgeleri ve referansları oldukça güçlüdür. Hizmetlerimiz ile ilgilenen veya ihtiyacı olan müşterilerimizle tanışmak, genel bilgilendirme amaçlı piyasadaki Güvenlik Kamera Sistemleri Fiyatları ve Özellikleri hakkında detaylı bilgi vermek isteriz. İhtiyacınızın belirlenmesi ve en doğru çözümün sunulması için Ücretsiz Keşif Avantajımızdan faydalanmayı unutmayın!


Kamera Güvenlik Sistemleri Nasıl Seçilmeli?

Kaliteli Güvenlik Kamerası Seçimi:

En İyi Kamera Sistemi Seçimi aşamasında dikkat edilecek en önemli unsur ihtiyaca uygun olmasıdır. Güvenlik Kamerası Fiyatları ve Özellikleri iyi araştırılmalı kaliteden ödün vermeden kaliteli seçim yapılmalıdır. Güvenlik Kamerası Fiyatlarının ve Kamera Sistem Fiyatlarının yüksek olması her zaman kalitenin göstergesi olmamaktadır. En Ucuz Güvenlik Kamerasını seçerek kaliteli hizmet almak mümkündür. Bu yüzden Güvenlik Kamera Fiyatları ile ilgili piyasa araştırması mutlaka yapılmalıdır.


İhtiyaca uygun bir sistem 3 aşamada belirlenebilmektedir. Bu aşamalar şu şekildedir:

  • Öncelikle kameranın kullanım yeri belirlenmelidir. İç veya dış mekanlarda kullanılmasına göre kamera modeli değişmektedir. Dış mekanlarda muhafazalı kameralar kullanılmakta olup bu kameralar kire, suya ve çeşitli dış etkenlere karşı daha dayanıklıdırlar. İç mekanlarda ise görünümü bozmayacak şık tasarımlara sahip daha küçük boyutlu kameralar tercih edilmektedir.
  • Güvenlik Kamera Sistemleri kalitesi bakımından yüksek çözünürlük oldukça önemlidir. Yüksek çözünürlüğe ve geniş görüş açısına sahip yeni teknolojiler ile üretilmiş olan CCTV Kamera Sistemleri bu konuda yaygın olarak tercih edilmektedir. Fakat çok yüksek çözünürlük gerektirmeyen durumlarda, montajı, kullanımı kolay ve maliyeti düşük olan eskiden beri kullanılan Analog Güvenlik Kamerası tercih edilebilmektedir.
  • Işık patlamalarını engelleyebilen WDR, BLC gibi teknolojilere sahip kameralar sayesinde, gündüz arka plandan gelecek ışığın bulanık görüntü algılama sorunu ortadan kalkmaktadır ve daha net görüntüler elde edilmektedir. Gece Görüşünde ise ICR veya IR Led kameralar kullanılarak kızılötesi ışınlar sayesinde gece bile insan gözünün algılayabileceği görüntüler elde edilebilmektedir. Bu sayede Gece Görüş Kamera 24 saat kaliteli görüntü elde edebilme imkanı sunmaktadır.

İhtiyaca Uygun Kamera Kayıt Cihazı:

Kameralardan gelen görüntüler kablolar üzerinden iletilerek Analog veya Dijital olarak Kayıt Cihazlarına iletilmektedir.

DVR analog olarak kayıt yapar, NVR ise dijital olarak kullanılan sistemlerde IP Kameralardan gelen görüntüleri kaydeder.

Kullanılan kamera sayısı, kayda alınması istenilen gün sayısı ve alınacak kaydın çözünürlük kapasitesine göre en doğru Kamera Kayıt Cihazı seçimi yapılabilmektedir.


Kaydedilen Verilerin İzleneceği Monitör Sistemi:

Monitör izleme sistemi ihtiyaca uygun ebat ve özellikte 7/24 kayıtların kesintisiz izlenebileceği özellikte olmalıdır. Kamera sayısına bağlı olarak ebatlarda değiştirilmelidir.


Güvenlik Kamera Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

  • Güvenlik Kamera Sistemleri, ev ve iş yerlerinde can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 7/24 izleme olanağı sunmaktadır.
  • Hırsızlıklara karşı önemli bir caydırıcı etkendir.
  • Güvenliğin yanında ayrıca iş verimliliğini arttırmaktadır.
  • İşletmelere ve kurumlara düzen getirmektedir.
  • Beşeri ilişkilere düzen getirmektedir.
  • İnsan yoğunluğunun olduğu yerlerde giriş çıkışların kontrol altına alınmasını sağlamaktadır.
  • En önemlisi düzenli ve sistemli bir çalışma ortamı sağlanmasında da büyük katkı sağlamaktadır.
  • Hırsızlık, yangın, kundaklama, şiddet ve taciz gibi meydana gelen olumsuz olayları açığa çıkarmada çok büyük katkılar sağlamaktadır.

CCTV Kamera Sistemleri bu tip beklenmeyen veya olay anında müdahale edilememiş durumlarda sorunun kaynağını, sebebiyet veren diğer etkenleri ve olay anında bulunan kişileri geriye dönük inceleyebilmek adına büyük avantaj sağlamaktadır.

Kamera Kayıt Cihazına kaydedilen görüntüler incelenerek olay öncesi ve sonrası durumları inceleme imkanı sunmaktadır. Olumsuz durumlarda kişi ya da olayın nasıl ne şekilde olduğu, nasıl başladığı, ne kadar sürdüğü, devamlılığı olup olmadığı gibi bütün soruların cevabına istenilen zamanda ulaşılabilmektedir.


 Kamera Güvenlik Sistemlerinin Kullanım Alanları

  • İşyeri Kamerası Sistemleri
  • Ev Kamera Sistemleri
  • Araç Kamera Sistemleri
  • Hastane Kamera sistemleri
  • Apartman Kamerası Sistemleri
  • Bina Kamera Sistemleri
  • Okul Kamera Sistemleri
  • Resmi ve özel kurumlardaki Güvenlik Kamera Sistemleri
  • Ahır Kamera Sistemleri
  • Şantiye Güvenlik Kamera Sistemleri
  • Fabrika Güvenlik Kamera Sistemleri
  • Maden Kamera Sistemleri
  • Rafineri Kamera Sistemleri

 Keşif ve projelendirme sonrası avantajlı Güvenlik Kamera Setleri ve Ev Kamera Sistemleri Fiyatlarını kaçırmayın.


En İyi Kamera Sistemi Marka ve Modelleri

Evlerin, iş yerlerin emanet edildiği Güvenlik Sistemlerinden olan Güvenlik Kamerası markaları kullanım alanına ve ihtiyaca göre iyi analiz edilmelidir. En İyi Güvenlik Kamerası Markaları kullanılacak alana ve ihtiyaca göre değişkenlik gösterir.

Güvenlik Kamera Sistemleri Firmaları genel olarak projeye göre ve bağlantılarına göre Güvenlik Kamera markalarını kullanmaktadır. Çözüm ortağımız tedarikçi firmalardan temin edilen size en uygun kamera marka ve modeliyle sizlere titizlikle kamera montaj, kurulum ve devreye alma hizmeti vermekteyiz. Kamera Güvenlik Sistemleri ile ilgili size uygun altyapı ve ürün çözümleri için bizimle iletişim sayfamız üzerinden irtibata geçebilirsiniz.


Güvenlik Kamera Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlik Sistemlerinde kullanılan Güvenlik Kamera Sistemleri Çeşitleri vardır. Kamera Sistemi çalışma prensibi hemen hemen tüm çeşitlerde aynıdır. Cisimlerden yansıyan ışığı elektriksel sinyallere çevirerek bir monitöre aktarıp bizim görebileceğimiz bir şekle çevirmektedir. Güvenlik Kamerası farklı işlevlerde kullanılabilmektedir. Görüntü kaydının yanında üzerinde bulunan mikrofonu sayesinde ses kaydı yapan modelleri de vardır. Bu sayede harici bir mikrofon ve hoparlör takılarak ses giriş ve çıkış imkanı da vermektedir.

Son zamanlarda teknolojinin de gelişmesi ile yapay zekalı ve analizli Güvenlik Kamera Sistemleri modelleri sayesinde değişik senaryolarda uygulanabilmektedir.


Sabit Güvenlik Kamera Sistemleri (Box Kamera)

Sabit Güvenlik Kameraları box kamera ya da kutu kamera da denilmektedir. Sabit kameraların üstünde lens ve ortam şartlarından koruyan muhafazaları yoktur. Uygulama yapılacak ortama göre lens ayrıca verilmektedir. Dış ortam veya nemli ve tozlu iç ortamda kullanacaklar ise ayrıyeten koruyucu bir kamera muhafazası ile birlikte verilmelidir. Kendi üzerinde dahili bir IR led olmadığı için karanlık ortamlarda yapılacak uygulamalarda kesinlikle harici bir IR led verilmelidir.


Sabit Kameralarda lens seçimi yapılabildiği için farklı ve özel projelerde tercih edilebilmektedir. En büyük dezavantajı lens, IR led ve koruyucu muhafaza, kameranın haricinde verildiği için kamera maliyetini ciddi oranda artırmaktadır. Muhafaza ve ledlerin büyüklüğünden dolayı estetik bir görüntü oluşturmamaktadır. Bu dezavantajlarından dolayı son zamanlarda yerini Bullet Kameralara bırakmaktadır.


Dome Güvenlik Kamerası (Kubbe Kamera)

Dome Kamera kubbeye benzerliğinden dolayı adını İngilizce kubbe karşılığı olan '' dome '' den almıştır. Dome Kameraların lensleri üzerlerinde sabit olduklarından dolayı ilave lense ihtiyaç duymazlar. Farklı açı ve tipte (sabit, varifocal, auto irsi, motorize lens gibi) lens seçenekleri de sunmaktadırlar. Bu kameraların düşük ışıklarda da görüntü alabilmek için kendi üzerinde IR ledli olan modelleri mevcuttur.

Dome Kameralar ayrıca bir ayağa da ihtiyaç duymazlar. Bu özelliklerinden dolayı sabit kameralara nazaran daha uygun fiyat avantajları vardır. Şekil itibarı ile de estetik bir yapıda olduklarından dolayı iç ortamlarda, ofislerde görüntüye önem verilen yerlerde tercih edilmektedirler.


Bullet Güvenlik Kamerası (Bullet Sabit IR Kamera)

Son zamanlarda lensi, muhafazası, IR ledleri üzerinde olmasından dolayı sabit kameraların yerini alan Bullet Kameralara Gece Görüşlü Kameralar da denmektedir. En büyük avantajları üzerlerinde bulunan kızıl ötesi IR ledler sayesinde hiç ışık olmayan ortamlarda bile net bir görüntü alabilmektedirler. Genellikle dış ortamlar, nemli ve kirli ortamlarda tercih edilmektedirler.

Bullet Kameralar tamamen modüler yapıdadır. Ayağı, muhafazası, lensi ve IR ledleri üzerinde monteli olanıdır. Bu kameraların üzerlerinde her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için değişik ebat ve özelliklerde lensli modelleri üretilmiştir. Aynı zamanda gece farklı ortamlarda kullanılma imkanı sunması için de farklı güç ve boyutlarda IR ledli modelleri üretilmiştir. Geliştirilen bu ledler sayesinde 500 metre mesafeye kadar gece görüntü alınabilmektedir.


Speed Dome Güvenlik Kamerası (Pan Tilt Zoom Kamera)

Bu kameralara tip olarak Dome Kameralar benzerlik göstermektedir. Bu kameraların en büyük avantajı yatay, sonsuz dikey, 90 veya 180 derece hareket imkanı vermesi ve üzerinde bulunan motorize lens sayesinde görüntü yaklaştırması da yapılabilmektedir. Bu motorize lens sayesinde lensin özelliğine göre 20x, 30x, 36x, 45x ve benzeri gibi optik zoom yapılabilmektedir.

Speed Dome Güvenlik Kameralarından iç ve dış ortam olan modelleri de mevcuttur. Bu kameralar genelde açık alanlarda sabit kameralara destek olarak kullanılmaktadır.

Sözün özü Güvenlik Kamera Sistemleri kurulum ve montaj işi:

  • Bilgi ister,
  • Beceri ister,
  • Deneyim ister,
  • Sistemi garanti süresi boyunca ayakta tutmak için emek ister.

 

Kamera Güvenlik Sistemleri Bileşenleri

Güvenlik Kamera Lensleri

Güvenlik Kamera lenslerinde lens seçimi hayati önem arz etmektedir. Bu nedenle uygulama yapılacak alana ve kullanılacak kameraya uygun formatta ve özellikte lens seçilmelidir. Lensler odak uzaklıkları, sabit ve görüş açısı ayarlanabilmeleri, sabit ve oto iris olmaları, sensör boyutları, diyafram aralığı (FSTOP değerlerine) manuel ve motorize lens seçenekleri vb. gibi çeşitleri vardır.

Odak uzaklıklarına göre lensler ikiye ayrılmaktadır.

  1. C MOUNT LENSLER:Odak uzaklığı 17,5 mm olan lens çeşitleridir.
  2. CS MOUNT LENSLER:Odak uzaklığı 12,5 mm olan lens çeşitleridir. CS Mount lensler lens yüzüğü sayesinde C Mount lense dönüştürülebilmektedir.

 

Sabit Lensler (Mono Focal)

Sabit Lensler adından da anlaşılacağı gibi odak uzaklığı (lens merkezi ile image sensör arasındaki mesafe) sabit olan açısı ve ışık ayarları değiştirilmeyen sabit (mono focal) olan lenslerdir.

Bu lensler ile uygulama yapılacak alanlar açı değişikliğine ihtiyaç duyulmayan sabit ışık olan genellikle ofis, okul veya mağaza gibi iç ortamlarda tercih edilmektedir. Uygulama yapılacak ortamın genişliğine odak uzunluğu 2,8 mm lens, 3,6mm lens, 4mm lens, 8mm lens, 12mm lens gibi çeşitlerinden biri seçilmelidir.


Auto İris Lensler

Auto İris Lensler kameraların diyaframından geçen ışığı kontrol ederek ışık ayarını otomatik yapabilen lens çeşitleridir.

Güvenlik Kameralarında diyaframdan çok ışık geçmesi görüntünün daha iyi olacağı anlamına gelmemektedir. Bu durum görüntüde parlamalara neden olabilmektedir. Aynı zamanda daha az ışık geçmesi de görüntüde kararmalara neden olmaktadır. Auto İris Lensler bu gibi ışık farklılıklarının olduğu yerlerde tercih edilmektedirler.


Varifocal Lensler

Sabit Lenslerin aksine odak uzaklığı ayarlanabilen lenslerdir. Uygulama yapılacak alanın genişliğine ve uzaklığına göre istenen görüş açısı ayarlanabilen lenslerdir. Bu lensler manuel ve motorize olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Manuel Varifocal Lensler: Açısı el ile ayarlanan, her değişiklikte kameranın yanına gidip açı ve ışık ayarı lens üzerinden ayarlanan lens çeşitleridir.

Motorize Lensler: Lensin üzerinde bulunan motor yardımı ile kameranın açısı ve fokusu izleme noktasından veya uzaktan kameraya bağlanarak ayarlanabilen lens çeşitleridir. Bu lens çeşitleri zoom özelliğinden dolayı genel olarak dış ortamlarda ve geniş alanlarda tercih edilirler.

Sensör boyutlarına göre 1",1/2",1/3",1/4",1/5" gibi boyutları vardır. Burada dikkat edilmesi gereken husus lensin sensörü, kullanılan kameranın sensör boyutundan küçük olmaması gerekmektedir. Kameradan daha büyük veya eşit olması gerekmektedir. Sensör boyu büyüdükçe daha çok ışık geçireceğinden dolayı daha düşük oranlarda daha net görüntü alınmaktadır. Sensör boyutu büyüdükçe açı genişlemektedir.


DVR Kayıt Cihazları

Güvenlik Kamera Sistemlerinin analog tarafının beyni diyebileceğimiz sistemin toplandığı, kaydedildiği, yönetildiği ana panelidir.

Analog Güvenlik ve Kamera Sistemlerinde bütün kameraların mesafesine göre ilgili kablo ( 4+1 RG59 U4, RG59 U6, RG6 U4, RG6 U6, RG 11 gibi coaksiyel kablolar) ile DVR Digital Video Recorder cihazına bağlanmaktadır.

DVR cihazına bağlanan bu kameralar monitör çıkışı sayesinde başka bir client cihaza ihtiyaç duymadan kameraların görüntülerini anlık olarak monitöre iletebilmektedir. Aynı zamanda Kamera Kayıt Cihazının içine takılan harddiskler sayesinde alınan görüntülerin seçilen formata göre kayıt yapması sağlanabilmektedir. Saklanan bu görüntüler ihtiyaç duyulduğu zaman geriye dönük Kayıt Cihazı üzerinde izlenme imkanı da vermektedir.

DVR Kayıt Cihazı üzerinde bulunan Ethernet girişi sayesinde Analog Kameralar dijital sinyale dönüştürülerek mevcut networke çıkışı sağlanarak networke bağlı olan başka cihazlardan Kayıt Cihazına erişim imkanı da vermektedir. Bu sayede başka lokasyonlardan da kayıt cihazındaki anlık ve kayıt görüntülerine ulaşmak mümkündür. Ayrıca kayıt cihazının bir modem aracılığı ile modemde ilgili yönlendirme ayarları yapılarak internet ortamına çıkışı sağlanır ve internete girilebilen her yerden dvr kayıt cihazına erişim sağlanarak anlık ve kayıt görüntülerine ulaşılabilmektedir.

DVR Kayıt Cihazlarında H264, H265, MPEG4 gibi sıkıştırma formatı kullanılmaktadır. Bu sayede görüntüler paketlenmektedir. Bu paketlemenin mantığı resmin kalitesini bozmadan boyutlarını küçültmektir. Buda bize kayıt süresini ve internet ortamındaki görüntü akışkanlığını kolaylaştırmaktadır.

DVR Kayıt Cihazlarını üreten firmalar izleme yazılımlarının mobil versiyonlarını da geliştirmişlerdir. Buda bize cep telefonu, tablet gibi cihazlardan da kameralara ulaşma imkanını vermektedir.

Günümüzde Kayıt Cihazlarının kayıt kapasiteleri oldukça yüksektir. İstenilen kayıt süresine göre hdd ler seçilip aylarca kayıt tutulabilmektedir. DVR Kayıt Cihazlarının 4-8-16-24-32 kanal modelleri mevcuttur. Uygulama yapılacak mekanda belirlenen Güvenlik Kamerası adetine göre uygun kapasitede DVR Kayıt Cihazı seçimi yapılabilmektedir.


NVR Network Kayıt Cihazları

NVR Kayıt Cihazları, Güvenlik Kamera Sistemlerinde IP bölümünün beynidir. NVR Network Video Recorder diye tabir edilen network Kayıt Cihazları işlev olarak DVR Kayıt Cihazı ile aynıdır.

IP Kameraların toplandığı kayıt edildiği ve yönetildiği ana makinadır. IP Kamera Sistemlerini analog kamera sistemlerinden ayıran önemli fark bu kameraların kullanıldığı Güvenlik Sistemlerinde bir NVR bulunması zorunluluğu yoktur.

İnternet erişimi olan ya da aynı networkte bulunan herhangi bir bilgisayara kameraların canlı görüntüsü aktarılabilmekte ve istenmesi durumunda görüntü kaydı da ilgili yazılımlar aracılığı ile yapılabilmektedir.

Aynı anda birden fazla makinada da kayıt yapma gibi extra bir avantajı bulunmaktadır. IP Kameralar direk network üzerinden haberleşme sağladıkları için kameralar ile NVR Cihazının aynı ortamda bulunma gibi bir zorunluluğu da yoktur.

IP Tabanlı Sistemler Analog Güvenlik Kamerası Sistemlerine nazaran çok daha fonksiyonel ve profesyonel sistemlerdir. Bu sistemlerde akıllı yazılımlar sayesinde uygulama yapılacak mekana ve amaca uygun değişik senaryolar üretilebilmektedir. IP Kameralar, sahip oldukları özellikleri sayesinde Kablosuz Kamera olarak da kullanılabilmektedir.

Akıllı analiz diye tabir edilen paket bırakma, nesne sayma, sınır ihlali yön ihlali renk analizi gibi ihtiyaca uygun birçok analizler geliştirilerek uygulama imkanı sunmaktadır.


Switchler (Ağ Anahtarları)

Switch IP Kameraların haberleşmesini sağlayarak bir ağ ortamına aktarması amacı ile IP Kameraların üzerinde toplandığı ve networkün OSİ modelinin 2. ve 3. katmanında çalışan bir ağ cihazıdır.

IP Kamera uygulamalarında genellikle POE (Pover Over Ethernet) diye adlandırılan kameraların çalışması için ihtiyaç duyulan enerjiyi switchin Ethernet portundan Cat kablo üzerinden enerjinin iletilmesi mantığı ile çalışan switch türleri tercih edilmektedir.

POE Switchin en büyük avantajı başka bir enerji kablosuna ve adaptöre ihtiyaç duymamasıdır. Gerekli enerjiyi switchin portundaki ilgili pin üzerinden Cat kabloya aktarmaktadır. Lokasyonda kullanılacak kamera adedine göre uygun portta switch seçilmelidir. Anlaşılacağı üzere switchler Kamera Sistemleri kurulumunda önemli bir yer almaktadır.


Dijital Kayıt Kartları

Dijital Kayıt Kartları özellik ve işlerlik olarak DVR Kayıt Cihazları ile benzerlik göstermektedir. Dvr kartlar mevcut masa üstü bilgisayarların psı yuvalarına entegre edilen kartlar ve bunların yazılımları sayesinde mevcut bilgisayarı bir DVR Kayıt Cihazı gibi kullanma imkanı da sunmaktadır.

Uygulama yapılacak mekandaki kameraların görüntüleri coaksiyel kablo aracılığı ile DVR kartın bnc diye tabir edilen girişine takılarak görüntüler bilgisayara aktarılmaktadır.

Kamera sisteminin yaygınlaşmaya başladığı ilk yıllarda DVR Kayıt Cihazlarının da maliyetinden dolayı kullanımları çok yaygın olmaktadır. Maliyetlerin artmasından dolayı son zamanlarda kullanımları da azalmıştır. Dijital kayıt kartlarının en büyük dezavantajı bilgisayarın kendinden kaynaklı en ufak yazılımsal ve donanımsal bir sorunu olduğunda direk kamera sisteminde görüntü ve kayıt kaybına sebebiyet vermesidir. Bu durum güvenlik açısından çok ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Bilgisayar kartlarının bir diğer dezavantajı da yoğun bir görüntü işlemesinden dolayı bilgisayara fazla yük bindirdiğinden bilgisayarda kasılma ve donmalara sebebiyet vermektedir. Bu da diğer pc ile ilgili yapılan diğer işlerin aksamasına sebebiyet vermektedir. Bu kartlar günümüzde kullanılmamaktadır.


Harddiskler

Harddisk, Güvenlik Kamera Sistemleri uygulamalarında kullanılan DVR ve NVR Kayıt Cihazlarının kameradan aldığı görüntüleri kaydetmesi için ihtiyaç duyduğu depolama alanına denmektedir.

Sistemde kullanılan kamera adedi ve çözünürlük özelliklerine göre istenilen kayıt süresi de dikkate alınarak ihtiyaç olan kapasite ölçüsünde harddiskler kullanılması gerekmektedir. Sistemde kullanılacak harddisklerin 7/24 çalışabilecek yapıda olanları tercih edilmesi gerekmektedir.


Adaptörler

Mevcut şebekeden gelen alternatif AC enerjiyi güvenlik kamera sistemlerinde kullanılan aktif cihazların ihtiyaç duyduğu doğru akım DC ye çevirerek cihazın çalışma voltaj aralığına ve gücüne çeviren cihazlara denmektedir.

Değişik tipte ve özellikte adaptörler bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus kullanılacak adaptörün cihazın çalışma voltajı ve gücü ile adaptörün çıkış voltaj ve güç değeri aynı ve tam regüleli olmasıdır. Adaptörün voltaj değerinin yüksek olması kullanıldığı cihazın yanmasına sebebiyet vermektedir.


Diyafram Aralığı

Diyafram Aralığı (f-stop değeri) ışığın kameraya girdiği deliğin büyüklüğü olmaktadır. Diyafram kameranın alan derinliğini belirlemektedir. Kamerada diyafram aralığı F değeri ile gösterilir. F değeri ne kadar küçük olursa görüntü kalitesi de o randa daha iyi olmaktadır.


Güvenlik Kamera Muhafazası

Kamera Muhafazası; dış ortamda kullanılan güvenlik kameralarını yağmur, kar, çamur, toz, nem, sıcak, soğuk gibi dış etkenlerden korumak için geliştirilen kamera koruyucularının genel adıdır. Kamera muhafazaları genellikle speed dome, sabit ve bazı dome kameralarda harici olarak verilmektedir. Muhafazalarda dikkat edilmesi gereken husus, uygulanacak olan ortamın şartlarına uygun IP koruma sınıfında olmalıdır.


Kamera Kontrol Klavyeleri

Genellikle pan-tilt-zoom kameraları kontrol etmek için kullanılan cihazlardır. Sistemde kullanılan hareketli kameraları sağa sola yukarı aşağı ileri ve geri hareket ettirilmesini sağlamaktadır.


Video Balun

Analog video sinyalini Cat 5 ya da Cat 6 üzerinden aktarmaya yarayan video sinyalini dijital sinyale dönüştüren cihaza verilen isimdir.

CCTV

CCTV nedir? Kamera Sistemi Nedir? CCTV Kamera Sistemi nasıl çalışır? CCTV Kamera Sistemi Kullanım Alanları Nedir? CCTV Kamera Çeşitleri sorularının cevabı için okumaya devam ediniz.


CCTV nedir? CCTV Kamera sistemi nasıl çalışır?

Kısa adıyla CCTV uzun adıyla “Close Circuit Television”, Türkçe çevirisi ile kapalı devre televizyon anlamına gelmekte olan CCTV kamera sistemi, kameralar tarafından alınan görüntüleri kablolu yada kablosuz iletim ile ekrana aktarılması olarak tanımlayabiliriz. CCTV kamera sistemlerinin kapalı denmesi ise hali hazırda herhangi bir TV yayınından farklı olarak, sadece belirli cihazlardan gelen yayını izlemesidir. Artık CCTV sistemi ev ve iş yeri güvenliğinin yanında devletsel olarak da kullanılmaktadır.

CCTV sistemi ilk önceleri analog dediğimiz kameraların coaksiel kablo yani hapimizin bildiği anten kabloları ile mevcut televizyonların video girişlerine bağlanarak izleniyordu. Fakat işin içine birden fazla kamera girmeye başlamıştı ve DVR cihazları ile yaygınlaşmaya başladı. 4 girişli, 8 girişli, 16 girişli kamera sistemleri ile artık ev ve iş yerleri güvendeydi. Analog kameralar ve analog DVR artık çok eskiyecekti ve digitalleşecekti.

Analog kameraların zamanla network yani switch yada hub ile ev yada iş yerlerinde oluşan ağlara dahil olup, DVR sistemi de artık LAN yani ev yada iş ağı dediğimiz lokal ağlarda da kullanır hale geldi. Zamanla Analog Kameralar artık IP kameralara yerlerini bıraktı. Şimdi artık IP yani evdeki yada işyerindeki ağlarımıza dahil edip, kurarken bir IP adresi vererek daha da kolay bir hale geldi.

Sonraları gelişmiş bir CCTV sisteminde IP kameralar kablolu olarak ağa bağlanır yada kablosuz seçenekleri ile kolayca ev yada iş yerlerine takılmaya başlandı. Kamera sayıları arttıkça DVR (Digital Video Recorder) lar yerine NVR (Network Video Recorder) sistemleri çıkmaya başladı. NVR sistemleri ise CCTV sistemini daha da üst seviyeye çıkarttı. Çünkü fazla sayılı kameradan alınan görüntüleri daha hızlı ve daha kapsamlı kullanmak için DVR sistemi biraz yavaş kalıyordu ve bu işi NVR sistemleri çok iyi yapıyordu. Artık büyük ölçekli firmaların, fazla müşterinin girip çıktığı(Metro ve AVM gibi) benzeri yerler bu sistemleri kullanmakta.


CCTV Kamera Sistemi Kullanım Alanları Nedir?

Genel olarak CCTV sistemlerinin kullanım alanlarını sayarsak;

  • Trafik izlemeleri ve yönetim,
  • Üretici firmalarda ürün sayımı ve kalitesinin kontrolü,
  • Ulaşımın kalitesini arttırmak ( Minübüs gibi toplu taşımalarda güvenliğin sağlanması)
  • Kazaların ve tedbirsiz davranışların önlenmesi
  • Kötü niyetli kişilerin tespitinde ( yüz tarama özelliği ile suçluları bulma)
  • Sinema, tiyatro, konferans salonları vb. alanlarda çeşitli yerlerden, çeşitli açılardan izlenerek kayıt altına alınması.
  • Dış ortam güvenliğini gece ve gündüz farklı tekniklerle (hareket algılama, ses algılama gibi) sağlar,
  • Vücut sıcaklığını ölçerek hastalıklarda uyarma. (Covid-19 için bir çok Metro ve AVM de kullanılıyor)
  • Şehir merkezlerinde kalabalık cadde, çocuk parkı ya da meydanları izleme,
  • Yüzme havuzu, hayvanat bahçesi, lunapark gibi kalabalık ve kaza ihtimalinin yüksek olduğu bölgelerde güvenlik ve kontrol amaçlı kullanma,
  • Ev ve işi uzaktan izlemek ( Kreş ya da evlerde bebek bakıcılarının izlenmesi gibi)

CCTV kamera çeşitleri nelerdir?

CCTV kamera sistemleri kullanım amaçlarına ve yerine göre farklı çeşitlerde kameralar kullanılması da önemli bir konu. Bazen DVR mı NVR mı seçmeli yada hangi kamera sistemi daha iyi yada hangi kamera markası daha iyidir, sorularının cevabı için bir uzman desteği önemlidir.

Şu anda piyasada yer alan belli başlı CCTV kamera çeşitleri ise şu şekildedir;

  • Dome CCTV Kamera, iç mekan ve dar alanlar için kullanılır.
  • Bullet CCTV Kamera, uzun mesafe görüntü almayı sağlar.
  • C-Mount CCTV Kamera, kamera lensi çıkarılabilir. Kullanım alanına ve amaca göre farklı lensler takılabilir.
  • Yüksek Çözünürlüklü CCTV Kamera, HD kalitesinde görüntü almanızı sağlar. Zoom yapıldığında dahi görüntü bozulmaz. Bu nedenle banka, resmi kurum, askeriye gibi güvenliğin önemli olduğu alanlarda tercih edilir.
  • Termal Kamera, vücut sıcaklığını ölçer.
  • Kızılötesi/Gece Görüş CCTV Kamerası, karanlık ya da loş alanlarda net görüntü almayı sağlar.
  • Gündüz-Gece CCTV Kamerası, ışığın durumuna göre alınan görüntünün netliğini ayarlar.
  • IP CCTV Kamera, CAT5 yada CAT 6 kablolar ile bir ağ üzerinden görüntülerin iletir.
  • Wireless yani Kablosuz CCTV Kamera, herhangi bir kablo döşeme olmadığı için pratik kurulum sunar.

CCTV kamera sistemleri ile daha güvende olduğunuzu unutmayın.

CCTV Kamera sistemleri ile ilgili uzman destek arıyorsanız hemen iletişim bilgilerinizi verin, biz sizi arayalım.

IP

Ip Kamera Sistemleri Nedir?

Ip Kamera Nedir? sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz; Güvenlik Sistemlerinin vazgeçilmezi haline gelen ve gün geçtikçe tercih edilme oranı artan IP Kamera Sistemleri, çağımıza uygun ve daha kullanışlı olarak tasarlanan sistemlerdir.

Güvenlik Kamera Sistemleri içinde en kullanışlı ve en gelişmiş teknolojiye sahip Güvenlik Kamerası IP, mevcut bir internet ağıyla eşleştirilerek kolayca kullanılabilmektedir.


IP Cctv Kamera Sistemleri, kameraların görüntüleri dijital bilgiye çeviren ve bağlı oldukları Ağ Ortamı yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcıların lokal ağ ya da internet üzerinden bunlara ulaşmalarını sağlayan kameralardan oluşan sistemlerdir.

  • Her bir kameranın kendi IP numarası bulunmaktadır.
  • Üzerlerindeki yazılımla tıpkı bir Web Sunucusu gibi hareket etmektedirler.
  • IP kameraların herhangi bir bilgisayara bağlı olmasına gerek yoktur. Bu nedenle Ip Kamera Kurulumu daha kolaydır.
  • Ağda bulunan router, hub veya switche bağlı olması yeterlidir.
  • IP Güvenlik Kamerası Sistemleri elde ettikleri görüntüleri sayısala çevirerek iletişimde oldukları Ağ Kayıt Cihazları Network Video Recorder-NVR Cihazına Ip ağı üzerinden aktarmaktadırlar. IP Kamera Kayıt Cihazı bütün IP Kameralardan gelen sayısal görüntüleri içinde bulunan sabit disklere kayıt eder ve bağlı olduğu monitör üzerinden göstermektedir.
  • Programlanabilme, görüntü depolayabilme, alarm yönetimi hareket algılama gibi birçok özellikle donatılmışlardır.


İstanbul''un her ilçesinde ve Türkiye’nin büyük bir kısmında hizmet vermeye hazır olan bir firmadır. İhtiyacınıza en uygun Ip Kamera Sistemleri Fiyatları ve özelliklerini belirleyip montaj, kurulum, devreye alma hizmeti için teklif alabilirsiniz.


Ip Cctv Kamera Sistemleri Nasıl Seçilmeli?

IP Kamera Sistemlerinin tüm şartlara uygun bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir. İhtiyaçlar doğrultusunda IP Kamera Setindeki donanım ve yazılımların özellikleri de değişmektedir.

İhtiyaca göre en uygun IP Kamera Sistemi seçebilmek için;

  • Kamera Seçimi: Kameranın kullanılacağı yerin belirlenmesi (iç ortam veya dış ortam) ve ortam koşullarına göre kamera kasası seçimi yapılması en doğru hareket olacaktır. Dış ortamda kullanılacak kameraların muhafazalı olması gerekmektedir. Bu yüzden kamera, kullanılacağı ortamın belirlenmesi sonucunda seçilmelidir.
  • Kayıt Sistemi Seçimi: Sistemin seçimi için kameraların hangi çözünürlükte, kaç fps (saniyedeki kare sayısı) değerinde ve kaç gün kaydedeceğinin belirlenmesi gerekmektedir. IP Kamera Sistemleri aynı bilgisayar gibi doğrudan bir ağa bağlıdır. Video direkt olarak dijital ortama kaydedildiği için onu dijitalleştirmek için bir DVR (Dijital Kayıt Cihazı)’a ihtiyacınız olmayacaktır.
  • İzleme Sistemi Seçimi: İzleme sistemi seçimi yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi sistemin ebatı ve ihtiyaç miktarıdır. Bu sistemin ihtiyaca uygun olarak seçilmemesi sonucunda kaydı izleyememe sıkıntısı gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Ip Kamera Avantajları

  • IP Kamera Sistemleri, kablosuz geliştirilmiş teknolojisi sayesinde yüksek çözünürlükte görüntüler yakalayabilmektedirler. Yakaladıkları görüntüleri anında; bağlı bulunduğu Networkaracılığıyla transfer edebilmektedir bu nedenle Wifi Kamera olarak da bilinmektedir. Kablosuz IP Kamera Sistemleri Fiyatları, Kablolu Ip Kamera Sistemi Fiyatları ile benzerlik göstermektedir.
  • İleri derecede şifreleme özelliği ile kendi içinde de yüksek bir güvenlik oluşturmaktadır. Bu sayede Kablosuz Kamera Sistemi üzerinden geçen veri akışına erişilmesi çok zor bir hale getirilebilmektedir.
  • Gelişmiş tarama teknolojisi sayesinde ise hareketli objelerin ya da kişilerin iyi derecede bir görüntü kalitesi ile yakalanmasında da başarılı bir cihazdır.
  • POE Özelliği sayesinde data kablosundan veri ile beraber Kamera Sisteminin çalışması için gerekli enerjiyi de iletmektedir.
  • Akıllı analiz sistemlerine sahip olan ıp kameralar birden fazla eklemeye de açık cihazlardır.
  • Altyapı olarak maliyeti yüksek olmayan IP Kamera Sistemleri, internet olan her ortamda kurulum ve çalışma için uygundur.
  • İnternet ağı ile erişimi kolayca sağlanabilen IP Kameraların, erişimi bu kadar kolay olmasının yanında yedekleme özelliği de kurumlar için büyük önem arz etmektedir.


Firmamız IP Kamera Sistemleri için sürekli bir gelişim ve çalışma içinde olan bir firma olduğundan dolayı, verilen hizmetlerin arkasında durmaktadır. Gelişmiş düzeyde hizmet sağlayabilen IP Kamera Sistemleri, içerisinde bulunan yazılımlar sayesinde tek başına güçlü bir cihaz konumunda olan ve ileri düzeyde görüntü kalitesi sağlayan bir sistemdir.


Ip Kamera Güvenlik Sistemleri Kullanım Alanları

  • Çalışanların çalıştığı iş yeri alanlarında,
  • Girişler ve çıkışlarda,
  • Depolarda,
  • Resepsiyon alanlarında,
  • Tedarik ve depolama odalarında,
  • Otoparklarda,
  • Kreşlerde,
  • Fabrikalarda,
  • Yollarda,
  • Stadyumlarda,
  • Toplu yaşam ve alışveriş alanlarında kullanılmaktadır.


Wifi IP Kamera Bakımının Püf Noktaları

Wifi IP Kameranın verimli bir şekilde işleyişini sürdürebilmesi için;

  • Sabit sürücü yedeklemesi yapmak,
  • Kamera gövdesini kontrol etmek,
  • DVR temizlemek,
  • Aydınlatma kontrolü yapmak,
  • Tarih ve saat ayarı yapmak,
  • Görüş açısını düzeltmek,
  • Kamera lensini dezenfekte etmek,
  • Tüm kabloların doğru bir şekilde bağlandığından emin olmak gerekmektedir.
AHD

Ahd Kamera Sistemi Nedir?

Ahd Kamera Nedir? sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz; Güvenlik Kamera Sistemleri içerisinde oldukça yeni bir sistem olan AHD Kamera Sistemleri, Analog Kamera Sistemleri altyapısını kullanmaktadır.

720p, 1080p, 2160p ve 4k gibi yüksek çözünürlükte görüntü elde edebilen gelişmiş bir teknolojidir. 500 metre mesafeye kadar görüntü kalitesini bozmadan görüntü aktarabilme özelliğine sahip bu kameralar herhangi bir gecikme ve görüntü kaybı yaşanmasını engellemektedir. Analog video sinyalinin AHD Kamera Kayıt Cihazı olan DVR Dijital Kayıt Cihazı tarafından işlenerek analog görüntüler sayısala çevirir ve sıkıştırır sonrasında ise kendi içindeki sabit disklerde kayıt altına alır ve elde ettiği görüntüleri istemciler tarafından talep edilmesi halinde istemcilere gönderir.

Son zamanlarda bu iş ile ilgilenen birçok kişinin ilgi odağı olmaktadır. Görüntü kalitesi itibari ile farklı Kamera Sistemleri bulunmaktadır.


Bu Kamera Sistemleri şu şekildedir:

  • HD Kamera Sistemleri
  • Full HD Kamera Sistemleri
  • 2 mp Kamera Sistemleri
  • 3 mp Kamera Sistemleri
  • 4 mp Kamera Sistemleri
  • 5 mp Kamera Sistemleri ve üzeri özelliklere sahip Güvenlik Kamera Sistemleri.

Yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi sunmakta olan bu Kamera Sistemleri, renk ayrımını da çok iyi yapabilmektedir.

2014 yılında piyasada yer almaya başlayan bu sistem, kurulum kolaylığı ve maliyet açısından tercih edilen bir sistemdir.

AHD Kamera Sistemlerinin en büyük avantajlarından biri mevcut olan Ahd Kamera Sisteminin altyapısını kullanabilmesidir.

Var olan kameralar değiştirilmeden AHD Kamera eklenebilmektedir. Mevcut altyapı kullanılarak Ahd Kamera Güvenlik Sistemi, Güvenlik Sistemlerinden olan AHD Güvenlik Kamerası ile değiştirilebilmektedir.


AHD Kamera Özellikleri bakımından:

  • AHD IR Bullet Kamera
  • AHD Speed Dome Kamera
  • AHD Dome Kamera
  • AHD Box Kutu Kamera olmak üzere 4 farklı modelden oluşmaktadır.

Firmamızın kullandığı modeller bunlar olmakta ve genel olarak beğenilen modeller olarak bilinmektedir. AHD Kamera Sistemleri Fiyatları ve özellikleri bakımından size en uygun çözümü sunmaktayız.

Güvenliğiniz için AHD Kamera Sistemleri edinin, rahat edin.

Aynı zamanda tüm kullanım özelliklerini kullanıcılara ayrıntılı olarak anlatmaktayız. Bununla beraber herhangi bir durum olduğunda da hızlı bir şekilde müşterilerimize yardımcı olmaktayız. İhtiyacınıza uygun, en doğru seçimi yapabilmeniz için Ücretsiz Keşif Avantajımızdan kolaylıkla faydalanabilirsiniz.


Ahd Kamera Sistemi Nasıl Kurulur?

Genel olarak analog kamera kurulum sistemleri ile aynı özellikte bulunan Ahd Kameraların Kurulumu uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu yüzden kişilerin kendi başına kurulum yapması pek sağlam olmamakta ve arıza durumunda hiçbir garantisi olmamaktadır. Göz önünde bulundurulması gereken önemli bir etken ise hizmet vereceği alanda kullanılacak olan kamera sayısı adedi dikkate alınarak DVR’ın kanal sayısı seçilmelidir, genellikle 4’lü, 16’lı, 32’li ve 8’li Kayıt Cihazı kullanılmaktadır.

  • İşletmelerde
  • Evlerde
  • Okullarda
  • Hastanelerde ve bu gibi yerlerde rahatlıkla kullanılması yer sahipleri için de kolaylık sağlamaktadır.


Daha önceden Ahd Kamera Seti kurulu ise;

Takılacak yerde daha önceden Ahd Kameralar var ise işlemler daha da kolay olabilmektedir. Çünkü Analog Kamera Kabloları, AHD Kamera Sistemleri için de kullanılabilmektedir. Bu yüzden kullanıcılar hem maliyet açısından hem de işlemlerin hızlı olması açısından kazançlı olabilmektedir.

İlk defa Ahd Kamera Sistemi kurulumu yapılacak ise;

AHD Kameraların İlk Defa Kurulumu yapılacak ise işlemler yine de zor ve uzun olmamaktadır. Çünkü AHD Kamera Sistemlerini satan bayiler kurulum kablolarını da bulundurmaktadır. Bu yüzden her iki ürünü de aynı yerden almak mümkündür. Böylece kurulum işlemi de hızlanmaktadır.


Ahd Kamera Sistemi Avantajları

  • Kesintisiz ve muhteşem bir görüntü kalitesine sahip olmaktadır.
  • Maliyeti oldukça uygun olmaktadır. AHD Kamera Seti tercih ederek de tüm taleplere cevap verebilen özelliklere ve bileşenlere sahip olunmasını sağlamaktadır.
  • 500 metre mesafeye kadar hiçbir kesintiye uğramadan ve yüksek kalitede görüntüyü ilgili cihazlara aktarmaktadır.
  • 500 metreye kadar kayıt alabilen AHD Kamera Sistemleri telefon ya da akıllı cihazlar ile de takip edilebilmektedir.

Bu yüzden AHD Kameralarını kullanan iş yeri sahipleri zaman kaybetmeden takip ya da kontrol edebilmektedir. Böylece kontrol işlemleri ve takip ile herhangi kötü bir durum olmadan önlem almak da mümkün olmaktadır.

İlgili kamera sisteminin firmamız tarafından yapılan kurulumu aşamasında dilerseniz sistemin görüntülediği tüm kayıtları cep telefonunuzdan takip edebilme özelliğinin aktif edilmesini sağlayabilmektesiniz. Böylelikle sistemin kullanıldığı mekân içerisinde oluşan tüm hareketleri kesintisiz bir şekilde izleme olanağına sahip olunmaktadır.

Üstelik oldukça uygun fiyat ile sunulan bu hizmet, firmamız en önemli hizmetlerinden bir tanesidir. AHD Kamera Sistemleri Fiyatları, Ahd Kamera Sistemi Fiyatları ve Ahd Güvenlik Kamera Fiyatları ile ilgili bilgi edinmek için lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.

Bu sistemin kurulum ve satış işlemlerinde faaliyet göstermekte olan firmamız son derece güven verici hizmetler sunmaktadır. Özellikle ürünlerimize olan güvenimiz ve garantili hizmet anlayışımız ile Kamera Sistemleri alanındaki tüm hususlarda yanınızda yer almaktayız.


Ahd Kamera Sistemi Kullanım Alanları

  • Evlerde,
  • İşyerlerinde,
  • Okullarda,
  • Hastanelerde,
  • Otoparklarda,
  • Alışveriş merkezlerde,
  • Kamu kurumlarda,
  • Özel kurumlarda daha birçok alanda kullanılabilmektedir.

Kamera Sistemleri kurulum ve satış alanında hizmet vermekte olan firmalar gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu alanda uzun yıllardır hizmetlerine devam etmekte olan firmamızdan AHD Sistemleri Hizmetini kolaylıkla alabilirsiniz.

Analog

Analog Kameralar Nedir?

Analog kameralar; CCTV sistemlerinde kullanılan geleneksel bir kameradır. Bu kameralar VCR ya da DVR’lara kablo üzerinden video göndermektedir. IP kameralar ise ağda bulunan kablo üzerinden sinyal gönderebilen tüm dijital kameralardır. Günümüzde birçok güvenlik kamera sistemi hem analog hem de dijital bileşenleri içeren hibrit sistemlerdir. Adından da anlaşılacağı üzere bu sistemler analog CCTV teknolojisinin üzerine inşa edilmiş donanımsal ve yazılımsal olarak geliştirilmiş bir teknolojidir.

Analog güvenlik kameraları, IP kameralardan genel olarak daha düşük kaliteye sahiptir. Ancak düşük ışık koşullarında daha iyi performans göstermektedirler. Analog kameraların daha sınırlı site aralıkları bulunmaktadır. Bu kameralar IP kameraların yakınlaştırma netliğini sunmazlar. Analog görüntüleri yakınlaştırırsanız netliği bozulmuş bir resim elde edersiniz.

Genel olarak dijital kameralar analog kameralardan 6 ila 20 kat daha yüksek çözünürlük sağlamaktadır. Analog kameralar NTSC/PAL standardının 720 x 480 piksel(NTSC)/575 (PAL) veya 0,4 megapiksel (4 CIF) çözünürlükleriyle sınırlıdır.

Analog kamera çözünürlükleri 420 ila 700 arasında yüksek netlikte net görüntüler üreten kameralardır. IP kameralar ise 1,3 megapiksel ile 5 megapiksel (2560 x 1920) sıkıştırılmış ve kodlanmış iletim arasında değişen çözünürlükler sunmaktadır. Bu durum size daha geniş bir izleme ve görüntüleme alanlarında ayrıntılı resimler elde etme olanağı sağlamaktadır.

Analog Kameralar Nasıl Çalışır?

Analog kameraların çalışma prensibine bakacak olursak bu kameralar koaksiyel kablo üzerinden çalışmaktadır. Ayrıca bükümlü çift kablo veya kablosuz bağlantılarla da çalışabilirler fakat bu daha az çözünürlük sağlamaktadır.

Analog güvenlik sistemleri koaksiyel kablo üzerinden 1,5 kilometreye kadar ve 300 metreye kadar bükülmüş çift kablo üzerinden video gönderebilirler. Ancak analog aktarımlar artan mesafeye ve sinyal bir formattan diğerine dönüştürüldüğünde netliği kaybederler.

Bu kamera sistemleri IP kameralardan daha fazla kablo gerektiren sistemlerdir. Örneğin; kaydırma, eğme ve yakınlaştırma işlevlerini kontrol etmek için ayrı bir kabloya ihtiyaç duyarlar. Bir analog kamera için üç ayrı kabloya ihtiyaç duyulmaktadır. Bunlar; güç, ses ve video kablolarıdır.

Analog HD kamera ya da analog dome kamera sistemleri güvenlik ihlallerinde IP kameralara göre çok daha savunmasızdırlar. Çünkü kasetler ve kayıtlar fiziksel olarak ele geçirilebilir ya da çalınabilir. Bunun yanı sıra analog video yayınları şifreleme ile güvenlik altına alınamamaktadır.

Analog kamera fiyatlarına bakacak olursak piyasada birçok çeşitte kameranın yer aldığını görürüz. Bu kameralar markalarına ve fonksiyonel özelliklerine göre farklı fiyatlarda karşımıza çıkmaktadır.

Analog Kameraların Kullanım Alanı Nedir?

Günümüzde birçok alanda aktif olarak güvenlik sisteminin önemli bir parçası olarak kamera sistemleri kullanılmaktadır. Analog güvenlik kameraları da yarım yüzyılı aşkın bir süredir hayatın her alanında yoğun olarak kullanılmaktadır.

Analog kameraların kullanım alanlarına bakacak olursak aşağıda maddeler halinde bulabilirsiniz.

  • İş yerleri
  • Hastaneler
  • Üniversite ve Okullar
  • Hükümet Binaları
  • Otoparklar
  • Parklar
  • Askeriye
  • Metrolar
  • Bankalar
  • Kara Yolları